Biblioteca a la vidaL’ objectiu del projecte “La biblioteca a la vida” és fer visible la funció social de les biblioteques a través de les persones, les seves històries i els sentits i significats que donen a la seva relació amb la biblioteca.

Les biblioteques són quelcom més que un espai o que un servei, són com les viu cadascun dels usuaris i usuàries que les visiten. Ells i elles són protagonistes de les biblioteques i amb aquest projecte els posem cara i veu i en coneixem les seves experiències.

Inicialment, La Biblioteca a la Vida neix amb la participació de cinc biblioteques de diferents punts dels país: Castelldefels, Parets del Vallès, Tremp, Tarragona i Roquetes. El projecte consisteix en recollir els testimonis d’usuaris i usuàries sobre què els ha aportat la biblioteca a la seva vida, explicades en primera persona per escrit o en format audiovisual.

Es realitzarà una web que inclourà les aportacions dels usuaris de les biblioteques pilot, que es farà pública al mes de maig amb la finalitat de que la resta de biblioteques del sistema de lectura pública, puguin afegir -se al projecte.

Vegeu el vídeo amb experiències d’usuaris que han participat en el projecte ‘Biblioteca a la vida’.